Wildschweinschinken

comp_CR_CIMG4012_1_Wildschweinschinken

Für die Herstellung von Wildschwein-Schinken ist eine Räucherkammer zum kalträuchern erforderlich!!!

Lake herstellen:

  • 2 l Wasser
  • 200 g Pökelsalz
  • 22 g Zucker
  • 3 Nelken
  • 3 Lorbeerblätter
  • 5 Wacholderbeeren
  • 2 Pimentkörner

Alles zusammen in einen Topf geben und zum Kochen bringen.
Abgedeckt über Nacht abkühlen lassen.

Zutaten:

  • 1 Wildschweinkeule

Die Wildschweinkeule von Haut und Sehnen befreien und „auslösen“: die Knochen vorsichtig auslösen ohne den Schinken „aufzuschneiden“, d. h. von oben und von unten direkt am Knochen das Fleisch lösen. Das erfordert etwas Übung und auch Zeit. Das Fleisch soll am Ende noch „ganz“ sein und nur ein Loch in der Mitte haben, wo früher die Knochen waren.

Die Keule je nach Größe 7 bis 10 Tage in die Lake einlegen. Wir verwenden einen entspr. großen Gefrierbeutel in den wir das Fleisch mit der Lake geben, Luft heraus drücken und fest verschließen (zuknoten). Zur Sicherheit in eine Schüssel legen und in den Kühlschrank stellen.

Das Fleisch aus der Lake nehmen, trocken tupfen. Zum Aufhängen muss der Schinken entweder mit Schinkenkordel 2x quer und 2x längs gebunden werden (ähnlich wie beim Nuss-Schinken) oder man verwendet ein Rollbratennetz.

Den Schinken 1 bis 2 Tage (je nach Luftfeuchte) trocknen lassen.

Räuchern (Kalträuchern)

Anschließend nochmals ca. 1 Woche trocknen lassen.

comp_CR_CIMG4015_Wildschweinschinken

8 Gedanken zu “Wildschweinschinken

  1. Marlon 29. Januar 2012 / 21:10

    Bin eben das erste mal auf die Seite gekommen. Gefaellt mir bis jetzt gut.

  2. Dolly 26. Februar 2012 / 19:46

    I’m not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for excellent information I was looking for this information for my mission.

  3. had adhakwdh 21. April 2012 / 8:51

    Lindsay Lohan’s Court Appearance – This really is Sad Outstanding goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you might be just too magnificent. I actually like what you’ve acquired here, surely like what you might be stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you nonetheless take care of to keep it wise. I cant wait to read far more Lindsay Lohan’s Court Appearance – This really is Sad again from you. Thanks For Share .

  4. Minecraft 26. April 2012 / 16:53

    I am glad for writing to let you know with the wonderful experience my friend’s girl went via reading the blog. She figured out several pieces, most notably how it is like to have a terrific helping style to get a lot of more smoothly completely grasp several specialized issues. You truly did a lot more than visitors’ expectations. Thank you for displaying those excellent, dependable, explanatory and in addition cool guidance on this topic to Lizeth.

  5. pozycjonowanie 27. April 2012 / 2:20

    I conceive you’ve remarked some quite intriguing details , appreciate it for the post.

  6. pozycjonowanie 29. April 2012 / 4:39

    This would be the proper weblog for everybody who wishes to have a look at this topic. You recognize a terrific deal its almost challenging to argue with you (not too I in fact would want…HaHa). You truly put the latest spin on a subject thats been written about for decades. Fantastic stuff, just outstanding!

  7. photographer london 29. April 2012 / 5:25

    Wow, wonderful weblog structure! How long have you been running a weblog for? you made running a blog appear effortless. The whole appear of your internet site is magnificent, neatly as the content material material!

Hinterlasse einen Kommentar

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..